Våra aktiviteter

För skolor erbjuder vi biblioteksvisningar, läsfrämjande verksamhet, stöd i undervisning i medie- och informationskunnighet (MIK) samt introduktion till bibliotekets webb och hur du hittar litteratur.

 

Bokningsformulär för våra källkritikaktiviteter hittar du här. Ni bokar och vi kommer ut till er.

 

Vad vi erbjuder just nu:

 

Åk 4-6. Upphovsrätt. Bestämmelserna om upphovsrätt och integritetsskydd, vad gäller på nätet  i sociala medier. Bli medveten om vad som gäller när du lägger upp bilder och annat material på nätet och i sociala medier

 

Åk 4-6. Källkritik av bilder. Lektionen handlar om bildens betydelse i budskap. Syftet med lektionen är att bidra till kunskap om hur val  av bild påverkar hur  innehållet i ett budskap, till exempel en nyhet, uppfattas och värderas.

 

Åk 7. Källkritik - Vinklade budskap. Din världsuppfattning och dina åsikter påverkas av den information du får. Därför är det viktigt att känna till hur information kan vinklas och ställa sig frågan: “av vem och varför?”

 

ÅK 9. Referenshantering. Referenshantering är en del i det källkritiska ekosystemet. Det är därför ett källkritiskt måste! Annars kan vem som helst skriva vad som helst utan att någon kan kontrollera det.

 

 

 

Sidan uppdaterad 2021-12-15

Sidansvarig: Douglas Roslund

Språk