Bibliotekskort och låneregler

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna hos oss. Det kostar inget att låna, men för att kunna ge en god service har vi regler som alla behöver följa.
Mer om Bibliotekskort och låneregler

Söka, reservera och låna om

På vår webbplats kan du söka efter böcker, ställa dig i kö och låna om. Hittar du inte det du söker? Lämna gärna in ett inköpsförslag.
Mer om Söka, reservera och låna om

Datorer, utskrifter och kopiering

På alla våra bibliotek finns datorer med möjlighet att skriva ut ifrån. Du kan även kopiera och scanna på alla bibliotek.
Mer om Datorer, utskrifter och kopiering

Läsa på andra sätt

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har bland annat böcker med extra stor stil, lättlästa böcker och talböcker.
Mer om Läsa på andra sätt

Många språk

På biblioteket finns böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk.
Mer om Många språk

Hyra lokal och utställningsytor

På biblioteket kan du hyra vår samlingssal om du behöver en större lokal. Vi erbjuder även en plats för utställningar i biblioteket.
Mer om Hyra lokal och utställningsytor

Boka bibliotekarie

Vill du ha hjälp med e-böcker, söka på bibliotekets webbplats eller söka samhällsinformation? Då kan du boka en bibliotekarie som hjälper dig i lugn och ro med omfattande frågor som tar lite längre tid.
Mer om Boka bibliotekarie

Vuxenstuderande

Lärcentrum och Östersunds bibliotek. På Östersunds bibliotek finns ett rum med studielitteratur för kurser inom vuxenutbildningarna. Det ligger på plan 2 i biblioteket.
Mer om Vuxenstuderande

Språk