Staare 2018: Samiska rötter - släktforska i svenska Sápmi

Carina Strömberg, Sveriges Släktforskarförbund, berättar om boken Samiska rötter - släktforska i svenska Sápmi. Passa också på att träffa Kjell-Åke Lundström från Stensele i Västerbotten, han är en av de främsta inom samisk släktforskning och har databaser med omkring 50 000 namn.

Plats: Samlingssalen Östersunds bibliotek
Målgrupp: Vuxna

Varmt välkommen till en helkväll inom samisk släktforskning. Carina Strömberg berättar om boken Samiska rötter, en handbok som underlättar för dig som är intresserad av släktforskning inom Sápmi. Carina har tidigare varit chef på bland annat Riksarkivet/SVAR i Ramsele och landsarkivet i Härnösand. Carina Strömberg har varit med och tagit fram boken tillsammans med Sveriges släktforskarförbund. Samiska rötter är skriven av forskare vid Cedar och Vaartoe/Cesam vid Umeå universitet. Boken kommer att finnas till försäljning under kvällen.

Den här kvällen får du också höra Kjell-Åke Lundström berätta om släktforskning. Kjell-Åke kommer från Västerbotten och är en av de främsta inom samisk släktforskning. Han har ett omfattande släktarkiv med sig till biblioteket. Hans databaser består av cirka 50 000 namn och täcker in samiska släkten från Idre i söder till Gällivare i norr samt en del namn från den norska sidan av Sápmi.

Det finns möjlighet att köpa kaffe/te, smörgås och bakverk i bibliotekets café och prata en stund.

Samarrangör är Samiskt Informationscentrum,

www.staare2018.se