Peter Mosskin

Kostnad: 80 kr

berättar om sin nya roman "Systrarna"

Peter Mosskin bodde under många år på Rödön och har skrivit en lång rad romaner. När han nu kommer till oss för ett författarbesök, är det med dokumentärromanen Systrarna i handen. I boken delar han med sig av sin egen släkthistoria, när han skildrar sin mamma och sina mostrar, de intressanta systrarna Nun, Margit och Nini.

Författaren skriver själv om boken:

Det speciella med den äldsta systern, Nun, är att hon redan i slutet av skolan som sextonåring fick arbeta som piga på en bondgård i Mälgåsen och att det blev en vändpunkt i hennes liv. Nun kände sig som en främling i familjen. Med avstamp i Mälgåsen och sen sommarjobb på flera gårdar, bland annat en vinter i Elisabeth Tamms ladugård på Julita där enbart kvinnliga lagårdsarbetare anställdes, ville Nun bli bonde, men övertalades av sin mor att utbilda sig till sjukgymnast. Hon arbetade åtta år i Paris och två år i São Paulo innan hon kom hem när andra världskriget stod för dörren. Från och med äktenskapet med Gunnar Ekelöf blev hon landsbygdsbo livet ut: efter skilsmässan i Kolmården, efter pensioneringen i Leksand. Nun ansåg att djur var enklare att förstå sig på än människor och vändpunkten skedde i Jämtland.

Entré 80 kr. Köp din biljett på nortic.se eller på biblioteket.

Välkommen!

Arr: Östersunds bibliotek i samarbete med ABF.

Foto: Bokförlaget Atlas.