Peter Mosskin

berättar om sin nya roman "Systrarna"

Plats: Samlingssalen Östersunds bibliotek
Kostnad: 80 kr
Målgrupp: Vuxna

Peter Mosskin bodde under många år på Rödön och har skrivit en lång rad romaner. När han nu kommer till oss för ett författarbesök, är det med dokumentärromanen Systrarna i handen. I boken delar han med sig av sin egen släkthistoria, när han skildrar sin mamma och sina mostrar, de intressanta systrarna Nun, Margit och Nini.

Författaren skriver själv om boken:

Det speciella med den äldsta systern, Nun, är att hon redan i slutet av skolan som sextonåring fick arbeta som piga på en bondgård i Mälgåsen och att det blev en vändpunkt i hennes liv. Nun kände sig som en främling i familjen. Med avstamp i Mälgåsen och sen sommarjobb på flera gårdar, bland annat en vinter i Elisabeth Tamms ladugård på Julita där enbart kvinnliga lagårdsarbetare anställdes, ville Nun bli bonde, men övertalades av sin mor att utbilda sig till sjukgymnast. Hon arbetade åtta år i Paris och två år i São Paulo innan hon kom hem när andra världskriget stod för dörren. Från och med äktenskapet med Gunnar Ekelöf blev hon landsbygdsbo livet ut: efter skilsmässan i Kolmården, efter pensioneringen i Leksand. Nun ansåg att djur var enklare att förstå sig på än människor och vändpunkten skedde i Jämtland.

Entré 80 kr. Köp din biljett på nortic.se eller på biblioteket.

Välkommen!

Arr: Östersunds bibliotek i samarbete med ABF.

Foto: Bokförlaget Atlas.