Staare 2018: Jojka med Ante

Jojkworkshop om jojkens innersta där alla kan vara med och prova att jojka. En praktisk workshop med fokus på jojkens betydelse och att öva jojk tillsammans i grupp.

Plats: Samlingssalen Östersunds bibliotek
Målgrupp: Barn, Vuxna

Nu får du också chansen att känna på jojken i denna workshop med Ante Kuoljok. Välkommen till en praktisk workshop med fokus på jojkens betydelse och att öva jojk tillsammans i grupp. Alla kan vara med!

Andreas Ante Kuoljok och är en lulesamisk jojkare som framför det lulesamiska språket genom jojk. Han är född i Staare/Östersund och har namnet Ante Kuoljok som jojkare.

Ante Kouljok om sitt förhållande till jojk:  "Jojken ligger mig varmt om hjärtat och hjälper vid orostider till att stilla min själ. Juojggám la viessom, att jojka är att leva. Med det menas att jag lever mitt liv tillsammans med jojken."

Samarrangör är Samiskt Informationscentrum, Sametinget

Foto: Carl-Johan Utsi