Folkbildning och demokrati

12 februari tisdag 2019
2019-02-12 till 2019-02-12.
Plats Östersunds bibliotek

Välkomna till en föreläsning med Edna Eriksson om jämställdhet, diskriminering och likabehandling – från teori till praktik och att definiera målgrupper och kompetens i en global värld

Edna Eriksson har arbetat med mångkultur, mångfald, likabehandling och jämställdhet i snart två decennier, i egenskap av journalist, debattör, tjänsteman på en rad olika departement och myndigheter, samt som utbildare och föreläsare.

Vår demokrati är skör och får aldrig tas för given. Edna Eriksson talar om 10 sätt att rasera demokratin och 10 steg att stärka eller skydda den. Vad är en demokrati och vad hotar den? På vilket sätt? Vilka konflikter pågår och hur ska vi förstå dem? Vad kan du och jag göra och hur angår det oss? Edna Eriksson tar utgångspunkt från mänskliga rättigheter och vår grundlag för att navigera de stora frågorna till vår vardag genom filmer, aktuella exempel och sin egen verksamhet samt privata liv.

Folkbildning Mittnorrland bjuder på fika kl. 12.00. Föreläsningen börjar kl. 13.00. Samarrangörer är Folkbildning Mittnorrland - alla studieförbund tillsammans.

Anmäl att du vill ha fika genom att skriva till vasternorrland@sv.se

Fri entré.