Författarbesök: Tema ljus och mörker

18 mars onsdag 2020
2020-03-18 till 2020-03-18.
Plats Torvalla bibliotek

Möt Elin Olofsson och Gunilla Johansson, två aktuella författare, och hör mer om deras senaste böcker: Herravälde och Arvid – ett människoöde.

Elin Olofsson och Gunilla Johansson två aktuella och lokala författare, verksamma i Jämtland. Nu kommer de till Torvalla bibliotek. Fri entré, men begränsat antal platser, kom i tid.

I böckerna Herravälde och Arvid - ett människoöde speglas 1900-talets historia genomhuvudpersonernas kamp för överlevnad, var och en på sitt sätt, i såväl ljus som mörker.

Elin Olofssons romaner om kvinnoliv på jämtländsk landsbygd har hittills sålt i cirka 140 000 exemplar och lånats ut omkring 115 000 gånger på bibliotek. Elin är bosatt i Offerdal, där hon nu skriver på sin nya bok, som precis som hennes två senaste romaner, Krokas och Herravälde, utspelar sig i en svunnen tid.

I boken Arvid - ett människoöde (2019) skriver Gunilla Johansson om ett sår i affärssläkten Persson. Gunilla skildrar sin farbrors liv, genom hans öde beskrivs också den psykiatriska vården. Sammanlagt levde han 36 år på mentalsjukhus. Gunilla Johansson är född i Östersund. Hon debuterade 2006 med Konsten att fånga en hingst. 2016 kom boken Stenen i grunden.

Författarbesöket är ett samarbete med Regional biblioteksverksamhet, Region Jämtland Härjedalen.