Staare 2018: Ann-Helén Laestadius

Författaren Ann-Helén Laestadius tog många med storm med boken "Tio över ett" och dess träffande beskrivning av det Kiruna som nu rivs och förändras. I mars 2018 släpper Ann-Helén sin nästa bok, ”Bara dra” som handlar om Johannes som bor med sin familj i Övre Soppero. Vi ser fram emot att höra mer om den nya boken när hon kommer till Östersunds bibliotek.

Plats: Samlingssalen Östersunds bibliotek
Målgrupp: Barn, Vuxna
Key not found: content.event.other-information

Begränsat antal platser. Biljett krävs. Hämta biljett på biblioteket under jubileumsveckan.

Ann-Helén Laestadius tog många med storm med boken "Tio över ett" och dess träffande beskrivning av det Kiruna som nu rivs och förändras. I staden finns Maja som varje natt ställer klockan på tio över ett då det sprängs i gruvan djupt under marken. Rädslan för att rasa ner i gruvhålet gnager, ångesten river och tar över Majas tillvaro. Ann-Helén Laestadius tilldelades Augustpriset 2016 i kategorin bästa barn- och ungdomsbok för "Tio över ett". I mars 2018 släpper författaren sin nästa bok, ”Bara dra” som handlar om Johannes som bor med sin familj i Övre Soppero. Han har hoppat av gymnasiet, eftersom hans föräldrar behöver honom i renskötseln. Men Johannes vill egentligen göra någonting annat. Ann-Helén Laestadius berättar mer om sin nya bok när hon kommer till Östersunds bibliotek.

Hennes debutbok "Sms från Soppero" fyllde ett hål i den svenska barnboksutgivningen med sin skildring av Agnes som brottas med sin samiska identitet. Sedan dess har hon fortsatt att trollbinda oss med sina angelägna berättelser. Det har gått tio år sedan Ann-Helén Laestadius vann barnbokstävlingen "Att vara ung same i dag”, som utlystes av Samiskt informationscentrum. Därför känns det extra roligt att Ann-Helén kommer till Staare 2018 för att träffa ungdomar, barn och vuxna och berätta om sin författarkarriär som tog fart med just SMS från Soppero.

Har du ännu inte träffat Maja och Agnes? Läs Laestadius fantastiska böcker som vunnit flera priser och älskats av många.

OBS! Begränsat antal platser! Biljett krävs. Hämta din biljett på biblioteket i god tid under jubileumsveckan för att säkra din plats. Biljetterna släpps 5 februari. Fri entré.

Frågor? Mejla ungbibblo@ostersund.se

Ett samarrangemang av: Östersunds bibliotek, Samiskt Informationscentrum, Sametinget

Foto: Sofia Runarsdotter

Lästips