Staare 2018: Ann-Helén Laestadius

Kommande tillfällen

1. 2018-12-04 18:00 till 19:00.

04 december tisdag
    Plats Östersunds bibliotek Samlingssalen
    Datum 18:00 – 19:00
Visa alla
Information:

Begränsat antal platser. Biljett krävs. Hämta biljett på biblioteket. Biljetter släpps 5 november.

Författaren Ann-Helén Laestadius tog många med storm med boken "Tio över ett" och dess träffande beskrivning av det Kiruna som nu rivs och förändras. Äntligen är uppföljaren, "Inte längre min", här! Vi ser fram emot att höra mer om den nya boken när hon kommer till Östersunds bibliotek.

Ann-Helén Laestadius tog många med storm med boken "Tio över ett" och dess träffande beskrivning av det Kiruna som nu rivs och förändras. I staden finns Maja som varje natt ställer klockan på tio över ett då det sprängs i gruvan djupt under marken. Rädslan för att rasa ner i gruvhålet gnager, ångesten river och tar över Majas tillvaro.

Ann-Helén Laestadius tilldelades Augustpriset 2016 i kategorin bästa barn- och ungdomsbok för "Tio över ett". I mars 2018 släpptes nästa bok, ”Bara dra” som handlar om Johannes som bor med sin familj i Övre Soppero. Han har hoppat av gymnasiet, eftersom hans föräldrar behöver honom i renskötseln. Men Johannes vill egentligen göra någonting annat. Hösten 2018 kom så också äntligen uppföljaren till "Tio över ett", "Inte längre min", där vi åter får träffa Agnes och hennes Kiruna.

Hennes debutbok "Sms från Soppero" fyllde ett hål i den svenska barnboksutgivningen med sin skildring av Agnes som brottas med sin samiska identitet. Sedan dess har hon fortsatt att trollbinda oss med sina angelägna berättelser. Det har gått tio år sedan Ann-Helén Laestadius vann barnbokstävlingen "Att vara ung same i dag”, som utlystes av Samiskt informationscentrum. Därför känns det extra roligt att Ann-Helén kommer till Staare 2018 för att träffa ungdomar, barn och vuxna och berätta om sin författarkarriär som tog fart med just SMS från Soppero.

Har du ännu inte träffat Maja och Agnes? Läs Laestadius fantastiska böcker som vunnit flera priser och älskats av många.

OBS! Begränsat antal platser! Biljett krävs. Hämta din biljett på biblioteket i god tid för att säkra din plats. Biljetterna släpps 5 november. Fri entré.

Frågor? Mejla ungbibblo@ostersund.se

Foto: Sofia Runarsdotter

Låna böckerna

1. Tio över ett

Publiceringsår: 2016

2. Tio över ett

Publiceringsår: 2016

Finns som: E-bok
  3. Inte längre min

Publiceringsår: 2018

4. SMS Sopperoste

lsy
    Klassifikation: Finsk-ugrisk och altaisk skönlitteratur

5. Hej vacker

Språk:
    Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn

6. Ingen annan är som du

Publiceringsår: 2011

7. Hitta hem

Publiceringsår: 2012

8. Bara dra

Publiceringsår: 2018

www.staare2018.se

Alla kommande tillfällen

1. 2018-12-04 18:00 till 19:00.

04 december tisdag
    Plats Östersunds bibliotek Samlingssalen