Demokrativeckan: Unga möter makten

Arrangemang
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:

Kom och träffa Östersunds kommunpolitiker inför valet i höst. Ledamöter från alla partier är inbjudna för att presentera sig och sitt parti för dig som är förstagångsväljare 2018.

Kommunens politiker fattar dagligen beslut om en mängd frågor som påverkar ditt vardagsliv. Nu har du chansen att träffa Östersunds beslutsfattare. Ledamöter från alla partier är inbjudna för att presentera sig och sitt parti för förstagångsväljare och nyanlända inför valet i september 2018. Du får veta mer om hur det är att vara politiker och vad det uppdraget innebär. De som kommer tidigt bjuds på  kaffe, te och kanelbullar. Fri entré.

Politikerna är beslutsfattare men demokrati handlar om att folket har möjlighet att bestämma. Du som invånare kan vara med och påverka samhället.
Vart fjärde år är det valår och då får du som fyllt 18 år vara med och välja vilka som ska bestämma. Det är inte bara politikerna som har makt. Medierna, domstolarna och marknaden har också makt.

Mer info om valet:

9 september 2018 är det val till riksdag, kommun och landsting i Sverige. Då väljs dem vi vill ska representera oss nationellt i riksdagen, men också lokalt på kommunnivå och regionalt i landstinget.

För att få rösta måste du ha fyllt 18 år senast valdagen 9 september. Du ska vara svensk medborgare och någon gång ha varit folkbokförd i Sverige. För kommun- och landstingsval gäller andra regler. Du måste inte vara svensk medborgare, men du ska vara skriven i Sverige, i vissa fall i mer än tre år.

Taggar: