Boksläpp för Ester Tagg och Den flygande holländaren

Kommande tillfällen

1. 2018-06-16 11:00 till 16:00.

16 juni lördag
    Plats Östersunds bibliotek Samlingssalen
    Datum 11:00 – 16:00
Visa alla

Följ med från början när Ester Tagg ger sig ut på äventyr!

Var med på boksläpp! Du har chans att få din bok signerad av författaren och illustratören, rita egna kartor, knapra på skeppskorpor och testa fiskdamm!

Linn Åslund är en lokal Jämtlandsförfattare och har skrivit boken om Ester Tagg. Rebecka Helmersson har illustrerat boken.

Genom eld och genom vatten
Vänta till den mörka natten
Djupt under jord har Svartskägg gömt skatten

Allting börjar den dag då barnhemsflickan Ester Tagg ser en bild av ett flygande piratskepp i tidningen. Under bilden står det att skeppet Den flygande holländaren ska lägga till vid stadens torg, så att den ökända piratkaptenen Beryll Stålhjärta kan förse sig med mat och förnödenheter innan hon ger sig av för att leta efter Svartskäggs legendariska skatt.

Det enda som Ester har kvar efter sina föräldrar är något som Ester tror är en skattkarta. Nu ser hon att skeppet i tidningen är identiskt med det skepp som finns på hennes karta. Kan det vara så att hennes föräldrar finns på Den flygande holländaren? Kosta vad det kosta vill, Ester måste ta sig till skeppet även om det innebär att hon tvingas rymma från Silverskedens barnhem.

Låna boken!

Alla kommande tillfällen

1. 2018-06-16 11:00 till 16:00.

16 juni lördag
    Plats Östersunds bibliotek Samlingssalen