Advokatjouren

Advokatjouren på Östersunds bibliotek.

Plats: Övre plan Östersunds bibliotek
Målgrupp: Vuxna

Advokatjouren är en mottagning där advokater kostnadsfritt hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Du får råd om vart du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp. Kanske bör du kontakta en advokat, eller så är det lämpligare att kontakta kommunen eller någon myndighet direkt. Advokaten på Advokatjouren ger dig vägledning.

I Östersund håller Advokatjouren till på huvudbiblioteket, på övre plan. Advokatjouren är öppen mellan kl 17-18 fyra datum under våren och fyra datum under hösten . Det är den första helgfria måndagen i månaden, januari-april och september-december.

Det går inte att beställa tid, och det går inte att kontakta Advokatjouren per telefon eller e-post. Du behöver vara på plats på biblioteket för att kunna träffa advokaten. 
Olika advokater i Östersund turas om att sitta på biblioteket. Biblioteket kan inte svara på vilken eller vilka advokater som kommer att närvara vid ett visst tillfälle.
Tiden per person är maximerad till 15 minuter.

Vad innebär Advokatjouren?

Du får tala med en advokat i 15 minuter. Advokaten kan inte på denna korta tid ge dig en fullständig rådgivning och kan inte heller upprätta handlingar eller vidta några andra direkta åtgärder. Du får dock alltid tips om hur du kan gå vidare. Ett besök på Advokatjouren är gratis. Du kan vara anonym.


Mera information finns hos Advokatsamfundet.

Kommande händelser

 1. måndag 2018-02-05

  mån 05 feb
  Plats: Östersunds bibliotek Övre plan
  När: 17:00 - 18:00
 2. måndag 2018-03-05

  mån 05 mar
  Plats: Östersunds bibliotek Övre plan
  När: 17:00 - 18:00
 3. måndag 2018-04-09

  mån 09 apr
  Plats: Östersunds bibliotek Övre plan
  När: 17:00 - 18:00
Visar 3 av 3 händelser.

Målgrupp:

Taggar: