E-ljudböcker vanliga frågor och svar

Vad är en strömmande ljudbok?

En strömmande ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet. Du måste vara ansluten till internet när du lyssnar på boken. Ljudboksfilerna sparas inte ned till din hårddisk.

Hur lånar jag en strömmande ljudbok?

1.Du behöver ett webbkonto på ostersundsbibliotek.se. För att göra det måste du ha ett lånekort med pin-kod. Lånekort och pin-kod får du på ditt biblioteket.

2. Sök upp den bok du vill låna på ostersundsbibliotek.se

3. Klicka på "Lyssna" för att öppna boken direkt i din webbläsare.

Hur kommer jag åt de böcker jag lånat?

De strömmande ljudböcker som du har lånat hittar du på Mina sidor. När du loggar in visas alla strömmande ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna. Klicka på länken "Fortsätt lyssna" för den bok du vill lyssna på, så fortsätter den spelas från det ställe du slutade lyssna sist.

Varför måste jag vara uppkopplad mot internet när jag lyssnar på en strömmande ljudbok?

Du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar på en strömmande ljudbok därför att filerna spelas upp som ett strömmande medium direkt över nätet. Ljudboksfilerna kan inte laddas ned.

Hur lång är lånetiden på strömmande ljudböcker?

Lånetiden för en strömmande ljudbok är 28 dagar. Du behöver aldrig lämna tillbaka böckerna, utan länken upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut.

Kan jag låna om en strömmande ljudbok?

Ja, du kan låna om en ljudbok efter att lånetiden om 28 dagar har gått ut. Låna helt enkelt samma bok en gång till. Det kommer dock att räknas som ett nytt lån, så bokmärken etc sparas i regel inte.

Använder strömmande ljudböcker cookies?

Nej, strömmande ljudböcker använder inte cookies.

Kan jag lyssna på strömmande ljudböcker på min mobil/surfplatta?

Ja

Sidan uppdaterad 2017-11-16

Sidansvarig: Anna Ring