Hyra lokal och utställningsytor

Hyra lokal och utställningsytor

På biblioteket kan du hyra vår samlingssal om du behöver en större lokal. Vi erbjuder även en plats för utställningar i biblioteket.

Hyra lokal

I huvudbibliotekets lokaler, i direkt anslutning till bibliotekets café, finns en samlingssal som går att hyra. Salen tar upp till 90 personer.

Samlingssalen är utrustad med mikrofoner, hörslinga, datorprojektor, storbildsduk m.m.

Priser

1-4 timmar: 1.500 kronor.

Över 4 timmar: 2.200 kronor.

Priser inklusive moms: 1.875 kronor respektive 2.750 kronor.

Boka samlingssalen

Här skickar du en förfrågan till oss om att få hyra samlingssalen

Beställning av fika

Vill du beställa fika från caféet kontakta Wedemarks på telefonnummer 063-51 03 83.

Utställningar

Östersunds bibliotek erbjuder utställningsplats till skolklasser, förskolor, lokala föreningar, kommunala verksamheter och kulturutövare bosatta i kommunen.

Vi har har en utställningsyta på 5.4 m². Väggytan består av två ljusgrå anslagstavlor med måtten 1.2x2.0 m och 1.2x2.5 m. På golvet framför utställningstavlorna kan ett bord placeras.

Utställningspolicy på Östersunds bibliotek

Biblioteket erbjuder utställningsplats till skolklasser, förskolor, lokala föreningar, kommunala verksamheter och kulturutövare bosatta i kommunen. Barn och unga prioriteras.

Bibliotekets utställningsytor används även i bibliotekets egna verksamheter.

Alla som ställer ut måste känna till och ha godkänt Östersunds biblioteks utställningspolicy.

Utställaren ansöker via mejl till biblioteksprogram@ostersund.se med en beskrivning av syftet med utställningen samt exempel på bilder, material och text som ska ställas ut.

Utställningar får inte ha kommersiellt syfte. Biblioteket förbehåller sig rätten att tacka nej till en utställning.

Utställningarna får ej innehålla material som stöder rasism, förföljelse av oliktänkande, spekulativt våld eller pornografi. Biblioteket har rätt att be utställaren ändra i utställningen eller neka till utställningen om det strider mot policy.

Utställaren ordnar själv med alla praktiska göromål kring utställningen. Nålar och annat material som behövs för hängning av utställning medför utställaren. Eventuell marknadsföring görs av utställaren. Biblioteket kan i vissa fall stötta med marknadsföring.

Biblioteket har inga försäkringar som täcker skadat eller försvunnet material och biblioteket har inte möjlighet att ansvara för eller bevaka utställningen.

 

Sidan uppdaterad 2022-02-15

Sidansvarig: Petri Liljeroos

Språk