Ny i Sverige

På biblioteket kan du låna böcker, läsa tidningar på olika språk, surfa på internet och mycket mer. För att låna från biblioteket behöver du ett lånekort.

På biblioteket finns böcker på många olika språk, lättlästa böcker på svenska, böcker med parallelltext, lexikon, språkkurser, böcker om att lära sig svenska. Finns inte böcker på ditt språk så kan biblioteket låna böcker från Internationella biblioteket i Stockholm. Att låna från biblioteket är gratis.

 

Kurs i körkortsteori

Är du intresserad av att läsa körkortsteori? Vi har kurser på lätt svenska med språkstöd på dari, farsi, arabiska, kurdiska och tigrinska. Läs mer och anmäl dig på vår sida för vår sida för körkortsteori.

 

Att studera svenska

Lexin – lexikon på nätet

Om barns språkutveckling

"Hitta språket!" är en film till föräldrar om små barns språkutveckling. I filmen ges enkla, lekfulla och roliga exempel på vad föräldrar kan göra i vardagen för att sätta fart på sitt barns språkutveckling. Filmer och informationsblad finns på svenska, arabiska, engelska, kurdiska, persiska och somaliska.

 

Om Sverige – på olika språk och på lätt svenska

Hem | Informationsverige.se - information om Sverige på många olika språk

Sveriges officiella webbplats - information om Sverige, finns på flera olika språk 

 

Tidningar och tidskrifter på andra språk än svenska

Du kan läsa utländska dagstidningar på Internet. Med appen Pressreader kan du ansluta din smarttelefon eller surfplatta till bibliotekets trådlösa nätverk och ladda ner tidningar.

8 sidor - Lättlästa nyheter på svenska

 

Internationella biblioteket

Internationella Biblioteket - Här finns böcker på mer än 100 språk.

 

Bibblan svarar - på nio olika språk

http://bibblansvarar.se/ - Här kan du fråga vad du vill på nio olika språk och få svar via e-post. Språken är arabiska, engelska, finska, franska, persiska, polska, ryska, spanska och svenska. 

Sidan uppdaterad 2022-03-17

Sidansvarig: Christine Björklund 

Выполняется загрузка

Поиск