Malins tips

För mig är julen en tid att slappna av och koppla bort från världen vilket gör den tiden alldeles ypperlig att läsa böcker och försjunka ner i en film.

I min familj har vi som tradition att se filmen Flåklypa Grand Prix som är en norsk stop motion-animerad familjefilm där kanske en av världens coolaste bilar är i mittpunkten. Rekommenderas till alla åldrar.

Bland böckerna återkommer några klassiker, så som Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling men den jag alltid läser åtminstone några sidor ur är Unga Kvinnor av Louisa May Alcott. Den handlar om fyra systrar som växer upp under 1860-talet och man får följa deras vardag och deras liv. Den finns även som film som även den rekommenderas för allmänt snömys och vackra kläder.

En nyare jultradition för mig har blivit att läsa Nick & Norahs oändliga låtlista, en ungdomsroman som utspelar sig under julen där man omväxlande får följa Nick och Norah genom deras äventyr. Det är på något sätt jul när något utspelar sig i New Yorks snöyra!

En bok för alla oss som reser mycket under julen och dricker många koppar te eller kaffe rekommenderas starkt boken M Train av Patti Smith. Följ med i en samling välskrivna essäer som dras oss med till olika länder och diverse tankesprång. Andas men utvecklas. Nutidsprosa med en hint av olivolja.

Då jag inte är ett stort fan av julmusik, förutom Lars Vegas trio som vi tidigare har berättat om, så skulle jag rekommendera er alla att lyssna till tonerna från Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joe Cocker och alla de som spelade på Woodstock 1969. Musik från förr som ger kraft och hopp inför framtiden.

Titellista

Written by: Malin Hyttstrand Thursday, December 7, 2017