Grejen med verb

"Om verb vore medborgare, vilka skulle styra landet? Varför är particip som lustiga krabbor och vad är likheten mellan preteritumsystemet och Stålmannen?"

Grejen med verb är boken för dig som älskar grammatik. Det är boken för dig som inte riktigt älskar grammatik men som gärna vill lära dig mer. För dig som vill friska upp kunskaperna från skolan på ett underhållande sätt och kanske alldeles särskilt för dig som är nybörjare i svenska.

Sara Lövestam är förutom författare också SFI-lärare och vet vad hon pratar om när hon säger att många grammatikböcker är alldeles för gråa och tråkiga. I Grejen med verb torde hon fängsla alla från nybörjare till språkprofessorer för det är med en alldeles särdeles rolig humor och med ibland knivskarp samhällsobservation hon guidar läsaren från preteritum till futurum.

Grejen med verb är både rolig och allvarlig och kanske det viktigaste av allt - lätt att förstå, till och med när de allra mest invecklade verbformer och böjningar kommer på tal. För den som liksom jag inte kan få nog av Sara Lövestams briljans finns också en tillhörande sång till boken, om det oförklarliga begreppet verbfras som inte ens Sara Lövestam förstår sig på. Fast jag tycker hon förklarar det ganska bra ändå. Kika på videon så får du se.

Audience:

Tags:

Review by: Kerstin Ydrefors Thursday, December 28, 2017