Torvalla bibliotek

Torvalla bibliotek

Biblioteket ligger i Torvalla centrum i anslutning till Torvallaskolan. Biblioteket är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och är öppet för både skola och allmänhet.

Coordonnées

Liste de résultats

545130
Livre:Hej sommaren!:2022:Första upplagan Livre
Auteur : Lind, Kajsa
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf ; Hcf
Type de document : Livre
Édition : Första upplagan
Type de ressource : Physique
Titta fjäril, plaska poolen, mumsa jordgubbe. Vad mer kan du göra på sommaren? En pekbok med somriga saker att upptäcka för de yngsta.
543457
Livre:Joy alltid glad:2022 Livre
Auteur : Valentine, Jenny
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg ; Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Första delen i en ny serie om familj, vänner och att hitta livets glädjeämnen. Joy är en glad tjej som alltid ser det positiva i allting. Efter att familjen flyttat jorden runt ska Joy som 10-åring för första gången gå i en vanlig skola. Men hon, som aldrig haft problem att skaffa kompisar, känner sig plötsligt vilsen i den nya vardagen.
542897
Livre:En äkta ljugis:2022 Livre
Auteur : Olsson, Ingrid
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Elias mamma är nervös och har dukat fint för bara Elias och henne. Hon har något att fråga om, något som Elias gärna får fundera på. Kanske kommer det alldeles för snabbt, men vad skulle Elias tycka om att Kristoffer flyttade in hos dem? Han bor ju ändå där hela tiden.Det enda Elias kan tänka på är pappa. Vad kommer han att säga? Pappa som fortfarande är så himla ledsen över skilsmässan. Pappa vars svartsjuka ligger som en tyngd över Elias axlar.Elias vill bara att alla ska må bra. Därför säger han precis det hans föräldrar vill höra. Problemet är bara att det oftast inte är sanningen. Den ena nödlögnen leder till den andra och till slut är Elias fast i en väv av lögner.Augustprisnominerade Ingrid Olsson har absolut gehör för mänskliga relationer, här ger hon sig på en av de svåraste, skildrat ur ett skoningslöst barnperspektiv.
542910
Livre:De tre nyckelstenarna:2022 Livre
Auteur : Lindwall, Manne
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Enligt legenden farfar brukar berätta för Kim så gömmer sig en hemlig värld under havets yta. Längst nere på havets botten bor en man som heter Daidalos, som ägnar dagarna åt att uppfinna de mest fantastiska och fasansfulla robotar. Men Kim är inte så säker på att hon tror på de där gamla sagorna. Men en kväll, när hon gömmer sig ombord på farfars fiskebåt, börjar ögat på den uppstoppade marulken lysa grönt. När Kim undersöker saken närmare teleporteras hon plötsligt till en mörk och okänd plats. Och hon är inte ensam - med följer även hennes ärkefiende Teo, och Alex, en tjej från skolan som Kim knappt lagt märke till. Snart inser de tre barnen att de hamnat i Daidalos undervattensvärld! De förstår att det kommer att krävas både list, mod och en hel del samarbete för att de ska lyckas ta sig hem igen. Farfar hade nämligen inte bara rätt om att Daidalos fanns på riktigt - även de fasansfulla robotarna är verkliga. Och de tolererar inga inkräktare ...På SVT har tävlingsprogrammet "Labyrint" visats sedan 2012 och blivit en succé bland tittarna.Författare är Labyrintproducenten Manne Lindvall och illustratör är Pelle Magnestam, scenograf och skapare av stora delar av Labyrintvärldens estetik.
547230
Livre:Vi går till skolan!:2022 Livre
Auteur : Dubuc, Marianne
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf ; Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
547232
Livre:Godnattäventyret:2022 Livre
Auteur : Ljunggren, Magnus
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Äntligen är det dags för godnattstund! Men den här gången blir det inte riktigt som pappa har tänkt sig. Han försöker läsa en godnattsaga om tre små nallar som ska gå och lägga sig. Urtråkigt, tycker barnen, som sakta men säkert tar över godnattsagoläsningen och gör den till ett eget fantasifyllt äventyr. Här skapas bilderboksaction med brutalt sväng och stor igenkänning. En bladvändare i mustiga färger och uttrycksfulla bilder där saga och fantasi vävs ihop. Ett härligt godnattsagoäventyr av Magnus Ljunggren och Per Gustavsson.MAGNUS LJUNGGREN är känd för sina skruvade och humoristiska texter till bland annat Rymdpiloterna och Riddarskolan. PER GUSTAVSSON är prisbelönt och flerfaldigt Augustprisnominerad illustratör och författare. Han är en av Sveriges mest erkända barnboksskapare. Bland hans mest kända verk är de populära böckerna om den kaxiga Prinsessan. Han har även illustrerat småbarnsböckerna om Knotan och kapitelböckerna om familjen Knyckertz.
544664
Livre:Sagan om Sjönöff och Mustang:2022 Livre
Auteur : Magntorn, Erik
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf ; Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
I Lilla palmviken bland koraller och färgglada fiskar lever de stolta sjöhästarna. Där bor också en annorlunda liten sjöhäst som vissa hånfullt kallar för Sjönöff, eftersom han har ett mjukt tryne istället för en smal och smäcker nos.En dag spolas Sjönöff och hans värsta plågoande Mustang upp på land när en stor våg drar fram över revet.De två små sjöhästarna verkar chanslösa mot solens gassande strålar och de vilda djuren på stranden. Men kanske kan Sjönöffs udda utseende bli en räddning där uppe på land?Erik Magntorns och Therese Vildefalls fantasifulla undervattenssaga tar med läsaren på ett äventyr bland rullande vågor, saltstänkta stränder och dansande sjöhästar.
542963
Livre:Om du lämnar mig här:2022 Livre
Auteur : Levithan, David
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uHce ; uHce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
542967
Livre:Vi ska ju bara cykla förbi:2022 Livre
Auteur : Strömberg, Ellen
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uHce ; uHc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Manda och Malin går vårterminen i nian, de är bästisar och bor i ett litet samhälle där det verkligen inte händer mycket. Malin och Manda kallas "cyklarna" för att de så ofta cyklar omkring i jakt på något spännande - en snygg kille, en fest, lite kärlek, vad som helst. Om de inte cyklar så hänger de vid kiosken nästan varje dag, eller på bibblan. När den snyggaste killen Manda någonsin sett börjar jobba på pizzerian känner hon att äntligen, nu kan livet börja! Men hur intresserad är han egentligen av henne, är hon inte alldeles för vanlig för honom? Och hur intresserad är hon, när allt kommer omkring?Ellen Strömberg fångar på pricken tiden då man fortfarande är så ung, men själv tycker att man är väldigt vuxen, när ens familj mest är en plåga och man byter kläd- och musikstil varannan vecka. Karaktärsteckningen är träffsäker, igenkänningen hög, och Vi ska ju bara cykla förbi rymmer både allvar och befriande humor.Pressröster om Jaga vatten:"En både bitande humoristisk och djupt sorgsen bok om att överleva sin uppväxt och ta sig vidare."Hufvudstadsbladet"En debutroman så välskriven att jag flödar igenom den och låter bilderna den skriver fram strömma över mig."Kyrkpressen
543447
Livre:Den hemliga grottan:2022 Livre
Auteur : Do, Anh
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg ; Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Äventyret fortsätter i tredje delen i serien om vargflickan Kim och hennes flock.Kim och Robert har med hjälp av flocken flytt från lägret där de hölls fångade. Nu fortsätter sökandet efter Kims familj. När en av hundarna skadar sig tvingas de sakta ner, och soldaterna som jagar dem kommer allt närmare. Till slut når de fram till en stor och mystisk grotta. Ingången är bevakad av soldater. Vilka är människorna i grottan? Och finns Kims familj bland dem?
543044
Livre:Experimentet:2022 Livre
Auteur : Korsell, Ingela
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg ; Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Ett misslyckat experiment och en grupp barn med djurmutationer. I denna actionspäckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman möts vetenskap och magi - i nutid och framtid.
543437
Livre:Till sista droppen!:2022 Livre
Auteur : Ek, Elin
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg ; Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Är det verkligen sant?! Att Athena och Ronja ska börja sommarlovet med att vara i en stuga på landet - utan föräldrar! (Ja, farmor Biggan och farfar Göran är ju där förstås men de räknas inte som riktiga vuxna.)Jovisst, det är sant. Fast Biggan och Göran var inte helpepp på idén förrän pappa, utan att fråga, sålde in Athena och Ronja som barnarbetare och lovade att de "skulle måla lillstugan med sina flinka fingrar". Det tyckte Göran var en bra deal och välkomnade dem med öppna armar och en färgburk. Lillebror Gustav fick de med på köpet.Men eftersom slaveri inte är tillåtet så får Göran väl se hur det blir med den saken.Athenas och Ronjas dagar består mest av sol och bad men det är något i Järnbackas idyll som inte stämmer, för varför sinar områdets alla brunnar?Håller vattnet på att ta slut för gott eller kan man förhindra det på något sätt? Tur att det finns mobiler, för även om resten av Rädda-Jorden-Klubbens medlemmar är spridda över landet så är det här ett fall där alla behövs.Förutom klimatet finns det annat för Athena att fundera på, till exempel om Yousef skaffar nya kompisar när han fått världens bästa sommarjobb som studsmattehoppare och poolbadare hemma i stan? Och vad det är för hemligt ställe som Gustav försvinner till? Tur att hon är döpt efter den grekiska vishets- och krigsgudinnan Athena, för här behövs både list och kämparglöd!Elin Eks Athena är en schysst kompis som med stark självkänsla och ostoppbar attityd försöker förändra världen till det bättre och lämnar läsaren med känslan av att ingenting är omöjligt. Böckerna om Athena är: "Grattis världen, jag är här nu!", "Strålkastare, tack!", "Hur svårt kan det vara?!" och "Det är aldrig för sent!".
542890
Livre:Jordängel:2022 Livre
Auteur : Vallin Johansson, Pascale
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcg ; Hcg ; Hcg
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Tänk om mormor har rätt? Kan jag ha manat fram ett spöke? Någon gammal patient som plågades till döds här och nu har kommit tillbaka och skrivit med blodröda bokstäver för att skrämmas? Jag sträcker fram en darrande hand och känner på färgen. Den är fortfarande fuktig. Fingertopparna blir röda som blod. Som en föraning.Solveig har precis flyttat in i en nyrenoverad lägenhet som för länge sen var en del av Beckomberga mentalsjukhus. Hon är inte helt nöjd med flytten utan hade hellre bott kvar inne i stan, men när hon träffar den mystiske Daniel blir det början på ett spännande äventyr. Helt plötsligt dyker det upp ord, skrivna i blodröd färg, på Solveigs målningar, utan att någon annan varit i närheten. Och hon ser måsar överallt, det är som om de förföljer henne! Daniel säger att måsen kan bära på budskap från andra sidan. Är det någon som vill berätta något för Solveig?I takt med att spänningen tätnar nystas en bortglömd och förträngd familjehistoria upp framför Solveigs ögon. Och nu har hon en chans att ställa allt till rätta.Jordängel är första delen i den magiskt spännande trilogin Fågelspår.
542970
Livre:Mästaren:2022 Livre
Auteur : Nordin, Magnus
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uHc ; uHc ; uHc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Efter en galen biljakt har soc placerat Alex hos Emmy på Gotland. Emmy verkar schysst, men det är något som skaver. Vad gjorde en liten flicka på kyrkogården mitt i natten och varför hade hon en get i koppel? Och vad hände egentligen med Rasmus som bodde hos Emmy förra sommaren? Alex försöker förstå vad det är som sker i den lilla byn och snart är han indragen i en mörk kamp på liv och död.
544611
Livre:Dorran och dinosarna:2022 Livre
Auteur : Eriksson Sandberg, Moa
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Dorran älskar dinosaurier! Och hon vet nästan allt om dem. Idag ska Dorran, mamma och lillebror gå på museum för att titta på dinosaurieskelett! Så fort de kommer in på museet glömmer Dorran bort att man inte får springa där inne. Det är ju så mycket att titta på och hon kan faktiskt inte bara vänta och vänta på sin långsamma mamma och bebisbrorsa. Hon rusar genom salarna, men så plötsligt stannar hon! I salen längst in står en spinosaurus med sylvassa tänder. Tänk om den lever!? Dorran bara måste känna på den... En härlig, fartfylld berättelse om Dorran och hennes familj. När Dorran hittar på något blir det oftast inte som hennes mamma har tänkt sig, det blir mycket roligare!
546670
Livre:Haaland äger:2022 Livre
Auteur : Mugford, Simon
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uRbba ; uRbba
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Spännande läsning med massor av illustrationer för alla unga fotbollsälskare.
546655
Livre:Zlatan äger:2022 Livre
Auteur : Mugford, Simon
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uRbba ; uRbba
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Spännande läsning med massor av illustrationer för alla unga fotbollsälskare.
544840
Livre:Fallet med den farliga dimman:2022 Livre
Auteur : Ohlsson, Kristina
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf ; Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Har du råkat ut för spökerier? Då kan du ringa till Spökbyrån! Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Den här gången behöver Roberto Gonzales deras hjälp. Det är någon som släpper ut hans häst om nätterna, fast han vaktar noga. Plötsligt öppnas grinden och hästen galopperar iväg. Utan att någon syns till! Det har hänt flera gånger, men bara när det är dimmigt ute... Vad vill spöket, egentligen? Och varför springer hästen alltid till vattenfallet? Elsa och Kalle har fått ett nytt spännande och mystiskt fall att lösa!Böckerna om "Spökbyrån" är rafflande och klurig läsning för lågstadieåldern av spänningsmästarinnan Kristina Ohlsson. Moa Wallin har gjort de generösa och stämningsfulla illustrationerna. "Fallet med den farliga dimman" är den tredje fristående boken i serien. Läs också: "Fallet med den rysliga skuggan" och "Fallet med det mystiska godismonstret".KRISTINA OHLSSON är en av våra mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare och tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker har blivit stora läsarsuccéer, inte minst hennes populära rysare för slukaråldern. Med titlar som "Glasbarnen", "Zombiefeber" och "Mysteriet på Ödeborgen" har hon en central plats i barnens bokvärld. Här är hon aktuell med en ny spännande serie för barn i lågstadieåldern – Spökbyrån!MOA WALLIN har illustrerat böcker för både barn och vuxna. Hon har även gjort bilder till spel, läromedel och skivomslag. Hennes stämningsfulla illustrationer gör Spökbyrån och Dimdalen till en extra spännande plats att vara på.
544661
Livre:Tora och Tytte planterar:2022 Livre
Auteur : Geffenblad, Lotta
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hcf ; Hcf ; Hcf
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Välkomna – två coola och knasiga bilderbokskompisar!Tora och Tytte är olika varandra. Tora är jättestor och Tytte är ytte-pytte-liten. Men de är ändå bästisar.Idag är det planteringsdags hemma hos de två vännerna. Lökar och frön ska ner i jorden.Tora är stark och duktig. Hon bär på jord och krukor, gräver, trycker ner, vattnar och fixar. Lilla Tytte struttar mest runt och kikar i blomkrukorna och leker med allting.Men hallå…! Var tog Tytte vägen? Tora verkar inte märka att hon ställt till med något i sin planteringsiver. Fast det märker säkerligen alla uppmärksamma läsare.Lotta Geffenblad, som tidigare charmat oss med humorduon Prick och Fläck, bjuder även denna gång på skratt och tokigheter tillsammans med två ganska omaka men lustiga figurer. Kanske påminner de båda på något vis om en storasyster och ett lite busigt yngre syskon.Kulörerna, figurerna, scenerna – allt i den här bilderboken är färgstarkt och härligt. Crazy feelgood att läsa tillsammans.
542965
Livre:Den andra staden:2022 Livre
Auteur : Ekeroth, Helen
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uHce ; uHc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos Malmö - det försvunna Malmö utan magi - håller miljökatastrofer och kriminalitet på att förstöra staden. När Lux farmor mördas sätter det i gång hennes jakt på sanningen och de mytomspunna portalerna. Samtidigt reser Dimo genom portalen i hopp om att hämta magi för att rädda sin stad. Lux och Dimo möts utan att veta hur sammanlänkade deras öden kommer att bli. Men med fiender på båda sidorna kan de inte lita på någon. Kanske inte ens på varandra. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek och är den första delen i serien Silverringarna.
542964
Livre:Bad girls:2022 Livre
Auteur : Mathieu, Jennifer
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : uHce ; uHce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique

Liste de résultats

542644
Livre:Vivek Ojis död:2022 Livre
Auteur : Emezi, Akwaeke
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
547551
Livre:Den sista hemligheten:2022 Livre
Auteur : Diamond, Lucy
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Patrick Sheppard är en man som många älskar och ser upp till. När han oväntat dör ställs livet på ända för dem runt omkring honom. Zoe förlorar sitt livs stora kärlek, och Ethan, Gabe och Beatrice förlorar sin excentriska pappa. För Patricks bror, Dan, betyder familjen Sheppard allt. Han bestämmer sig därför för att ta sin brors plats och hjälpa till och städa upp i familjens sorg. Det var hans löfte till Patrick, att ta hand om familjen ifall något skulle hända. Men samtidigt som Dan jonglerar skolprojekt och högar med räkningar inser han att hans bror satt på hemligheter. Hemligheter som skulle kunna såra den redan krossade familjen. Vad hände egentligen natten då Patrick dog, och kommer Dan kunna rädda familjen Sheppard?
547437
Livre:Hekneväven:2022 Livre
Auteur : Mytting, Lars
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Året är 1903. Det är tjugotvå år sedan prästen Kai Schweigaard kom hem med Astrids nyfödde son i famnen. Hans gamla svek, som ledde till att två mäktiga kyrkklockor skildes åt, har gnagt i honom sedan dess och ett avgivet löfte växer till besatthet.Hekneväven, uppföljare till den hyllade Systerklockorna, är en storslagen berättelse om ett Norge på väg in i en ny tid, om att tämja ett vattenfall och om det stora kriget i Europa där bror möter bror.
547220
Livre:Där drömmar möts:2022 Livre
Auteur : Fritzson, Sofia
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Ljuvlig småstadsromantik av feelgoodfavoriten Sofia Fritzson!
542672
Livre:Sakerna vi aldrig sa:2022:Första upplagan Livre
Auteur : Levy, Marc
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Édition : Första upplagan
Type de ressource : Physique
Sakerna vi aldrig sa är en rolig, skruvad och kärleksfull roman om familj och kärlek, hemligheter och försoning. Och om sakerna vi aldrig säger, trots att vi vet att det en dag är för sent.
546160
Livre:Grissly:2022 Livre
Auteur : Kallentoft, Mons
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Om du inte lagt upp det på Instagram, har det hänt? Om du inte finns på Instagram, finns du? Om du finns på Instagram, kommer du att dö? En känd influencer hittas dumpad i en container, knivhuggen i bröstet och iförd en Gucciträningsoverall. Liket har en exklusiv klocka på sig, och det är tydligt att det inte handlar om ett rån. Varför vill någon mörda en influencer? Zack Herry, Deniz och de andra i gruppen vid Särskilda enheten förstår direkt att det här bara är början. Början på ett spel där man inte vet vem som är marionett, och vem som har den egentliga makten. Där ytlighet och gränslöshet förstör liv. Som alltid tar Mons Kallentoft upp högaktuella ämnen och gör det till mörk, högoktanig spänning. Grissly är den åttonde boken i Zackserien och baseras löst på myten om Herkules stordåd.
542574
Livre:Ett lik för mycket:2022 Livre
Auteur : Hjulström, Carin
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
I den fristående tredje delen i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar drabbas trakten av ett märkligt försvinnande. En trettioårig kvinna i militärkläder passerar plantskolan just som skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen och de byter några ord. Därefter tycks den före detta elitsoldaten Maria Storm gå upp i rök och polisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing People för att söka igenom skogarna samtidigt som en varg rivit får i området. Björn tar med sig Anton och Cecilia på galopptävlingar och efter stor dramatik köper han, till Cecilias stora lycka, loss en svårhanterlig hingst som annars skulle gå till slakt. Anton inser att om han ska kunna vinna Cecilias kärlek måste han komma över sin rädsla för de oförutsägbara djuren.
542638
Livre:Förläggarens hustru:2022:Första upplagan Livre
Auteur : Chambers, Clare
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Édition : Första upplagan
Type de ressource : Physique
Förläggarens hustru är en roman om skapande och drömmar, olycklig kärlek och ödets nyckfullhet.
542654
Livre:En familj som vår:2022 Livre
Auteur : Heiny, Katherine
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
542634
Livre:Hem till Appleby Farm:2022 Livre
Auteur : Bramley, Cathy
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
542649
Livre:Lektioner i kemi:2022 Livre
Auteur : Garmus, Bonnie
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Elizabeth Zott är ingen vanlig kvinna. Faktum är att Elizabeth Zott skulle vara den första att påpeka att det inte finns något som heter en vanlig kvinna.Det är 1960-tal i Kalifornien. Allt Elizabeth Zott någonsin velat är att satsa på karriären som kemist, men forskningsinstitutet där hon arbetar ligger inte direkt i framkant när det kommer till jämställdhet. Livet händer och plötsligt är Elizabeth ensamstående mamma och – bisarrt nog – stjärna i Amerikas mest omtyckta matlagningsprogram Middag kl sex. Samtidigt som hennes manliga kollegor alltid antytt att köket var den enda platsen för Elizabeth visar sig hennes sällsynta närmande till matlagning ("ta en halvliter H2O och tillsätt en nypa natriumklorid") och självständiga exempel vara banbrytande. Detta eftersom Elizabeth inte bara lär kvinnor hur man lagar mat, utan också kemins lagar och hur man ändrar status quo. Hon lär dem att en kvinnas plats är ute i världen.
546959
Livre:Hellre död än levande:2022 Livre
Auteur : Child, Lee
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Jack Reacher är tillbaka i ny bladvändarthriller, av bästsäljande författarna Lee och Andrew Child.Reacher går dit han vill, när han vill. Den här morgonen promenerar han västerut, under en skoningslös ökensol i Arizona, när han stöter på någonting märkligt. En bil har krashat in i det enda trädet på flera kilometers avstånd. En kvinna ligger hopsjunken över ratten. Men hon är inte död. Inget är som det verkar.Kvinnan, Michaela Fenton, är en FBI-agent som letar efter sin tvillingbror. Reacher är bra på att hitta folk som inte vill bli hittade, så han erbjuder sig att hjälpa till, trots att han känner att Fenton döljer något för honom.Brodern har hamnat i fel sällskap, i ett gäng med en skrämmande ledare. Reacher tar sig in till stan för att presentera sig själv för detta mystiska gäng, men det kommer bli svårt att få några svar. Flera av dem verkar hellre vilja dö än avslöja sina hemligheter.Men du är hellre död än levande om du vänder Reacher emot dig.
543811
Livre:Där vassen viker:2022 Livre
Auteur : Edgarsson, Linda
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc ; Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Där vassen viker är ett gripande stycke kvinnohistoria som utspelar sig i Småland under sent 1800-tal. På ett lättillgängligt och vackert språk skildrar Linda Edgarsson såväl den omvälvande kärlekens makt som tragikens förlamande kraft.
544326
Livre:Paradishamn:2022 Livre
Auteur : Olofsson Liljedahl, Erika
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
542711
Livre:Unge Mungo:2022 Livre
Auteur : Stuart, Douglas
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Mungo och James borde inte vara vänner. I ett hypermaskulint och våldsamt Glasgow där protestanter och katoliker håller sig på varsin kant är de två tonåringarnas känslor för varandra helt otillåtna, och drömmen om att fly krockar ständigt med skräcken för att bli upptäckt.När Mungos mamma skickar honom på en fisketur med två tvivelaktiga män behöver han samla all sin inre styrka för att kunna ta sig tillbaka till säkerheten och till en plats där han och James kan ha en framtid tillsammans. Unge Mungo är en gripande uppväxtskildring, en berättelse om maskulinitetens gränser och om farorna med att älska någon för mycket.
543907
Livre:Kult:2022 Livre
Auteur : Läckberg, Camilla
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Efter "Box" kommer "Kult" – andra delen i Läckberg Fexeus spänningsserie om det udda utredarparet Vincent och Mina. När en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm sätts polisinspektör Mina Dabiri och hennes kollegor åter på prov. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar och när de mest skyddslösa blir offer – vem kan då rädda dem?
542667
Livre:Om någon skulle komma förbi:2022 Livre
Auteur : Korsgaard, Thomas
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Thomas Korsgaard, född 1995, fick ett enormt gensvar i hemlandet för sin debutroman. Det är en bok om en uppväxt i ett fattigt hörn av Jylland, skriven på en kärnfull och kärv prosa som balanserar med humorn och obehaget på varsin sida om gärdesgården. Romanen, som är den första i en trilogi, har hyllats av både kritiker och en ständigt växande läsekrets.
547027
Livre:Linnés arvinge:2022 Livre
Auteur : Åhman, Samuel
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Vad var det för skatt som Linné lämnade efter sig? Var ligger den dold? Vem kan tyda den mystiska versen?
542671
Livre:Ingen väg hem:2022 Livre
Auteur : Lecoat, Jenny
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hce ; Hce ; Hce
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
Jenny Lecoats debutroman Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en oförglömlig historia om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att vanliga människor allt som oftast är de sanna hjältarna.
546556
Livre:Champagnekorkar & cateringkaos:2022 Livre
Auteur : Gråsjö, Frida
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique
543015
Livre:Breven som länkar oss samman:2022 Livre
Auteur : Högberg, Anne-Lie
Année 2022
Langue : Suédois
Cote : Hc ; Hc
Type de document : Livre
Type de ressource : Physique

Événements

Chargement en cours

För skolor i Torvalla

Välkommen till biblioteket! Här kan du som elev eller lärare hitta böcker och tidskrifter att låna eller läsa på biblioteket.
More about För skolor i Torvalla

Tillgänglighetsguide Torvalla bibliotek

Här hittar du information om tillgängligheten på biblioteket för dig som besökare.
More about Tillgänglighetsguide Torvalla bibliotek

Rechercher