Flyt som en fjäril, stick som ett bi

Vad gör du när kompisarna sviker och föräldrarna bara bryr sig om din dataspelsamöba till bror?

Miranda ger sig med full kraft in i simningen. Hon är bra, kanonbra, tränar nio gånger i veckan och ska snart simma fjäril i SM. I simhallen försvinner hennes problem, hon flyter och simningen hjälper henne att hålla huvudet över ytan – även utanför bassängen.

Hemma är det mest gråt och skrik. Hennes bror Elias stängde in sig på sitt rum med World of Warcraft för ett halvår sen och vägrar komma ut, ens till middagen. Ingen bryr sig om att Miranda slog sitt personrekord med två tiondelar. Inte mycket i alla fall. Tur att hon har Johanna i skolan, som lyser upp hennes värld och ser till så att hon klarar sig på matteproven.

Men när även Johanna sviker dyker Miranda djupt, och jag som läsare dyker med henne. Flyt som en fjäril, stick som ett bi är en fantastiskt bra bok som det inte gick att lägga ifrån sig. Miranda, Elias och Johanna känns som verkliga personer, de försvinner in under huden på en och stannar verkligen där. Jag önskar så att det ska gå bra för dem, men ibland kan livet verkligen sticka hål på tillvaron.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kerstin Ydrefors den 27 december 2017