Författarbesök att se fram emot

Att höra författare själva berätta om sina böcker är alltid speciellt. Under våren får vi möta flera spännande författare på biblioteket.

Före detta Rödöbon Peter Mosskin har en lång rad romaner i bagaget. Den 11 januari kommer han till oss och berättar om sin senaste bok Systrarna, som handlar om hans egen släkthistoria. 

Det samiska jubileumsåret uppmärksammas på flera sätt på biblioteket, inte minst med ett besök av Ann-Helén Laestadius. Med sina angelägna berättelser om bland annat samisk identitet och flytten av Kiruna har hon fångat många unga läsare. Nu har hon en ny bok på gång, och den och mycket mer kommer hon att berätta om när hon besöker oss den 8 februari.

Efter den populära Engelsfors-trilogin och succén med poddserien De dödas röster är Sara Bergmark Elfgren nu aktuell med sin nya bok Norra latin. Den tar hon med sig till oss den 24 mars. 

Den 24 april får Jämtland möta mannen som utnämnts till årtusendets norrbottning. Mikael Niemi har fängslat läsare med sitt berättande från första stund och den nya boken Koka björn är inget undantag. 

Written by: Julia Sandström Monday, December 4, 2017