Biblioteksbussen

Biblioteksbussen

Biblioteksbussen är vårt bibliotek på hjul. Den besöker många platser runt om i kommunen.

Contact information

Busskarta alla

Biblioteksbussen

På biblioteksbussen använder du samma bibliotekskort som på Östersunds bibliotek och områdesbiblioteken i Brunflo, Torvalla och Lit.

Lånetiden styrs av turlistan. Det betyder att du kan lämna tillbaka dina lånade böcker nästa gång biblioteksbussen besöker din hållplats. Det går också bra att återlämna på något områdesbibliotek eller på biblioteket i Östersund.

 

På biblioteksbussen har vi bland annat med oss:

  • Böcker, både romaner och facklitteratur

  • Ljudböcker

  • Tidskrifter

  • Storstilsböcker

  • DVD-filmer

Förskolor och skolor

kan beställa böcker via bokbeställningsformulären:

Bokbeställning för förskolor

Bokbeställning för skolor

 

Tillgänglighet

Biblioteksbussen är utrustad med handikapplift och hörslinga.


 

Sidan uppdaterad 2021-12-15

Sidansvarig: Anna-Kari Bäckvall

Results list

542290
Book:Ärren bär jag med stolthet:2022 Book
Author: Schols, Emma
Year: 2022
Language: Swedish
Shelf mark: Lz Schols, Emma ; Lz Schols, Emma ; Lz Shols, Emma
Media class: Book
Resource type: Physical
Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död. Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.
542996
Book:Ondskans nätverk:2022 Book
Author: Seeck, Max
Year: 2022
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
Lisa Yamamoto, en av Finlands mest framgångsrika influerare, försvinner efter ett releaseparty i Helsingfors. Även hennes före detta pojkvän, Jason Nervander, saknas. Några dagar senare läggs en märklig bild som föreställer en fyr på en klippig ö i havet upp på Lisa Yamamotos Instagramkonto. Under bilden finns en olycksbådande dikt som tycks beskriva hennes död. Samtidigt hittas liket av en ung kvinna på en strand. Finns det en koppling mellan den mördade kvinnan och de försvunna influerarna?Kriminalöverkonstapel Jessica Niemi och hennes kollegor kopplas in för att utreda fallen. De upptäcker att Lisa Yamamoto och Jason Nervander inte enbart har levt det glättiga liv som har visats upp på sociala medier. Djupt begravda hemligheter avslöjas på samma gång som Jessica Niemis eget förflutna är på väg att komma i kapp och förgöra henne…Ondskans nätverk är en gastkramande och intrikat kriminalroman av Finlands nya internationella deckarstjärna.
542722
Book:Sluta aldrig fly:2022 Book
Author: Coben, Harlan
Year: 2022
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
Spänningens mästare Harlan Coben är tillbaka! I Sluta aldrig fly tvingas den hämndlystna antihjälten Win ta till okonventionella metoder för att skydda sin familj. Med träffsäker dialog och hisnande spänning undersöker Harlan Coben hur långt en människa är beredd att gå för att fly sina demoner.
542573
Book:Hela sanningen:2021 Book
Author: Hunter, Cara
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
542652
Book:Fri kärlek:2021 Book
Author: Hadley, Tessa
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce ; Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
En ny fängslande roman om en kvinnas sexuella och intellektuella uppvaknande i 60-talets swinging London av författaren till "Syskonen" och "Sent på dagen".1967. Medan London vaknar till liv av den nya ungdomsrevolutionen verkar förortsfamiljen Fischer tillhöra en äldre värld av konventionell stabilitet: den vackra och plikttrogna hemmafrun Phyllis är gift med Roger, en hängiven pappa med en karriär i utrikesdepartementet.Men när en gammal väns tjugoåriga son kommer hem till familjen en varm sommarkväll och kysser Phyllis i den mörka trädgården efter middagen, händer något inom henne. I detta uppvaknande gör Phyllis ett val som går emot alla förväntningar på henne som hustru och mamma.Med skalpellskarp insikt utforskar Tessa Hadley sina karaktärers inre världar och avslöjar deras rädslor och längtan. Med de vågade och sensuella undertonerna är Fri kärlek en oemotståndlig utforskning av romantisk kärlek, sexuell frihet och att leva ut den mest sanna och meningsfulla versionen av oss själva. Det är en roman som visar prov på Hadleys enastående förmåga att "skriva om medvetandet så innerligt, fullt ut, att det höjer och utökar ens eget". (Lily King, författare till Euphoria.)
542286
Book:Min väg från flykting till hela Sveriges polis:2022 Book
Author: Ghazale, Nadim
Year: 2022
Language: Swedish
Shelf mark: Lz Ghazale, Nadim ; Lz Ghazale, Nadim
Media class: Book
Resource type: Physical
Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet "välkommen".
542678
Book:När vargarna kom:2022 Book
Author: McConaghy, Charlotte
Year: 2022
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
542704
Book:En dotters arv:2021 Book
Author: Roberts, Nora
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
Adrian Rizzo var 7 år när hon mötte sin far för första gången. Samma dag försökte han döda henne. Adrian växer upp med sin framgångsrika men frånvarande mor. Som tonåring går hon i moderns fotspår och bygger ett varumärke inom träning. Ungefär samtidigt får hon sitt första hotbrev. Vem är det som förföljer henne? Omgiven av vänner och familj inser Adrian att hon har mer att förlora än sitt eget liv.
542588
Book:Den svarta dolken:2021 Book
Author: Sjöstrand, Veronica
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hc
Media class: Book
Resource type: Physical
Mord och mystiska antikviteter!Stella Rodin, motvillig arvtagerska till anrika Rodins auktionshus, tvingas överge Edinburgh och sitt jobb som expert på konstförfalskningar och återvända till familjehemmet i Stockholm. Hennes pappa ligger i koma, auktionshuset är i kaos och Stella är den enda som kan återupprätta dess forna glans. Samtidigt skakas Stockholm av rasistiska mord utförda med SS-dolkar.När Stella upptäcker att hennes far handlat med nazistiska föremål inser hon att familjen Rodin kan ha kopplingar till morden. Jakten på sanningen leder henne ut på farlig mark bakom överklassens polerade fasader.Den svarta dolken är första delen i Veronica Sjöstrands nya serie om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter, med en faiblesse för vintageklänningar, varm vänskap och svårlösta mysterier.
542231
Book:Kriser och kramar:2021 Book
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hc(s)
Media class: Book
Resource type: Physical
542345
Book:Julrevy i Jonseryd och andra berättelser:2021 Book
Author: Östergren, Klas
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hc
Media class: Book
Resource type: Physical
Klas Östergren har i många år skrivit julnoveller, stämningsmättade prosastycken där förstämning och försoning står sida vid sida i snöfallet. Här har vi samlat åtta noveller som på sitt sätt utgör en hel berättelse om julen i olika skeden av livet.Denna utgåva har mjukband med flikar.
542300
Book:Adrenalina:2021 Book
Author: Ibrahimovic, Zlatan
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Rbz Ibrahimović, Zlatan ; Rbz Ibrahimovic, Zlatan ; Rbz Ibrahimovic´, Zlatan
Media class: Book
Resource type: Physical
"Det här är inte ett evangelium utan en 40-årig mans dagbok. En man som gör upp med sitt förflutna och ser framtiden rakt i ögonen som om den vore ännu en motståndare att möta i närkamp."I Adrenalina – Mina okända berättelser talar Zlatan Ibrahimovic öppet och ärligt om fotbollen, oron för framtiden och om den svåra konsten att låta adrenalin och balans ta lika stor plats såväl ivardagen som på fotbollsplanen. Jag är Zlatan utkom 2011, har översatts till 30 språk världen över och sålt i miljontals exemplar.
541674
Book:Klassisk rebell:2021 Book
Author: Lampenius, Linda
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Ijz Lampenius, Linda ; Ijz Lampenius, Linda
Media class: Book
Resource type: Physical
Linda Lampenius lever många olika liv, i olika världar. Som barn har hon ett liv med föräldrarna på Svenska Teatern i Helsingfors, ett annat på släktgården i Labby och ett tredje som yrkesviolinist. Ur dem växer liven i offentligheten fram: violinist, modell, tv-personlighet, varumärke och skådespelare.Men mitt i ljuset finns också mörkret. Lindas barndom präglas av ansvar och oro för en förälder med missbruksproblem. Och hon kämpar samtidigt för att leva upp till sin violinlärares krav. Linda utvecklar ett kontrollbehov som ofta leder till framgångar, men inte alltid. Hon drabbas av ortorexi och senare i livet bulimi. Hon beskriver en resa som bestått av sprakande upplevelser och becksvarta stunder. Hon har kämpat mot de egna demonerna och andras hänsynslösa svek. Och hon har vunnit.
541274
Book:Sånger om kärlek och krig:2021:Första upplagan Book
Author: Montefiore, Santa
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce
Media class: Book
Edition: Första upplagan
Resource type: Physical
Välkommen till slottet Deverill och den storslagna berättelsen om en familjs öde. Serien om den irländska familjen Deverill är en oemotståndlig episk berättelse om hemligheter, familjeband och vänskap. Perfekt för alla som tycker om Jojo Moyes och Rosamund Pilcher.
542130
Book:Jämten 2022 Jakt och Natur:2021 Book
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Nccc(p)
Media class: Book
Resource type: Physical
Jämtens temanummer Jakt och natur ger nya infallsvinklar på ett anrikt kulturarv. Läs om dagens jägare och den breda verksamhet de bedriver, och gör ett hemma hos-besök hos en familj som under fem generationer har blivit experter på att göra slöjd av allt som jakten och naturen ger.
541245
Book:Bortom Dimön:2021 Book
Author: Lindstein, Mariette
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hc ; Hc
Media class: Book
Resource type: Physical
Julia har lämnat Dimön bakom sig, men så får hon ett desperat telefonsamtal: Franz Oswald, den före detta sektledaren, har låst in sig i källaren till herrgården på ön och vägrar att komma ut. När Julia motvilligt återvänder för att övertala honom att avbryta sin självvalda isolering förvandlas det som skulle ha varit en snabbvisit till något helt annat.
534501
Book:Billy Summers:2021 Book
Author: King, Stephen
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce ; Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
Billy Summers är en yrkesmördare med hjärta – och den bästa i branschen. Nu vill han lämna sitt tidigare liv, det är bara ett sista jobb kvar. Billy är en av världens bästa krypskyttar, han är Irakveteran och en riktig Houdini som försvinner spårlöst när jobbet är gjort. Så vad skulle kunna gå fel? Tja, allt. En historia om kärlek och hämnd, och en tvivelaktig hjältes försök till försoning.
527418
Book:Dagbrottet:2020:Limited edition Book
Author: Elfberg, Ingrid
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hc ; Hc ; Hc
Media class: Book
Edition: Limited edition
Resource type: Physical
539798
Book:Tant Gredelins julbryderier:2021 Book
Author: Stålnacke, Anna Lena
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hc ; Hc
Media class: Book
Resource type: Physical
535244
Book:Konsten att laga ett hjärta:2021 Book
Author: Carey, Ella
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Hce
Media class: Book
Resource type: Physical
Lillie Rose är en fantastisk kock. Men året är 1942 och kvinnors plats i restaurangköken är en helt annan än vad den är på hemmaplan. När männen drar ut i krig får Lily en högre position på restaurangen där hon arbetar, den legendariska italienska restaurangen Valentinos i New York. Lilys mor, en överklasskvinna från Upper East Side, har andra planer för sin dotter. Hon ger Lily ett ultimatum: om Lily vill arbeta kvar måste hon lova att gifta sig med den välbeställda familjevännen Nathaniel Carter så fort kriget är över. Men Lily upptäcker samtidigt att hennes känslor är riktade mot en annan kock i köket på Valentinos, Tom Morelli. När kriget närmar sig sitt slut ställs allt på sin spets. Lily får ett dramatiskt besked, och tvingas välja mellan sitt trygga liv eller att satsa allt Konsten att laga ett hjärta är en smakrik roman, som varvar kvinnohistoria med hjärtslitande kärlek i en vibrerande krogvärld. Det här är första delen i serien Manhattans kvinnor, som skildrar kvinnors liv i historiens New York.
534492
Book:Stickning från Fair Isle:2021 Book
Author: Ventrillon, Mati
Year: 2021
Language: Swedish
Shelf mark: Qccaa ; Qccaa
Media class: Book
Resource type: Physical

Search the catalogue

Language