Brorsan är kung

Vad händer när din bästa vän tror att du har ljugit? Fast du aldrig någonsin varit så ärlig som du är nu.

Måns ska bo i Malmö över sommarlovet med sin mamma. I Malmö vet ingen vem Måns är, eller vem han var tidigare – han kan vara precis den han är. I Malmö finns Mikkel, som också är skejtare och som Måns redan första dagen bokstavligt talat träffar – han träffar honom med sin skateboard, rakt i pannan.

Ändå blir de blodsbröder, lovar att alltid berätta sanningen för varandra. Ingenting är viktigare än ens blodsbroder. Så vad kommer hända när Mikkel får veta att Måns föddes med ett helt annat namn? Att det bestämdes då att han skulle vara en tjej för att han såg ut som en tjej på utsidan, fast han vetat hela livet att det är fel, att han egentligen är en kille på insidan?

Brorsan är kung är både rolig och allvarlig – det är en bok om att få vara sig själv, om vänner som alltid finns där men det är också en bok som kommer få dig att sätta popcornen i halsen av skratt – Måns råkar ut för än det ena och än det andra och det är väldigt kul att följa med honom på skateboarden och genom alla olyckor och dråpligheter.

Här kan du lyssna på Jenny Jägerfeld när hon berättar mer om boken och om hur det kan kännas att vara en transperson: