Bokcirklar

Har ni en bokcirkel eller tänker ni starta en? Vi har böckerna!

Låna bokcirkelböckerna på biblioteket

Vi har många färdigpackade ryggsäckar redo att låna för er som redan har en bokcirkel eller vill komma igång. Varje väska innehåller sju exemplar av samma bok. 

Så går det till

Lånetiden för en bokcirkelväska är 6 veckor och det går bra att reservera en väska. Väskorna hittar ni på väggen till höger om tidskrifterna på nedre plan på Östersunds bibliotek. Ni lånar sedan som vanligt i utlåningsautomaterna, men lämnar tillbaka i informationsdisken. Väskorna kan reserveras till, lånas och lämnas tillbaka på biblioteken i Lit, Brunflo och Torvalla, och på biblioteksbussen.

När ni väljer en av bokcirkelväskorna i listan här nedanför så ser ni om boken också finns som e-bok, e-ljudbok, ljudbok eller daisy-talbok. Kanske är det någon i bokcirkeln som vill läsa på annat sätt! För att se om bokcirkelväskan finns inne trycker ni på Föremål. Det är så bokcirkelväskan kallas i vår katalog. Lycka till med bokcirkeln!

 

I listan nedanför hittar du våra fem senaste bokcirkelväskor.
Här finns en lista på alla våra bokcirkelväskor.

Våra senaste bokcirkelväskor

540796
Föremål:Stanna hos mig Föremål
Av: Adébáyò, Ayòbámi
Språk: Svenska
Hylla: Hce/F
Medietyp: Föremål
Resurstyp: Fysiskt material
Yejide träffade sin man på universitetet och nu har de varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap - allt som saknas är ett barn. Yejide ber om ett mirakel och hon träffar läkare. Släkten kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta ytterligare en fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten. Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan
540797
Föremål:Inte död än Föremål
Av: Ehn, Johan
Språk: Svenska
Hylla: Hc/F
Medietyp: Föremål
Resurstyp: Fysiskt material
"Först ser han ingenting. Hör bara en liten pojkes röst i sitt huvud."
540798
Föremål:Transit Föremål
Av: Seghers, Anna
Språk: Svenska
Hylla: Hce/F
Medietyp: Föremål
Resurstyp: Fysiskt material
Under ockupationen av Frankrike blir Marseille en tillflyktsort för människor som är förföljda av nazisterna. En av dem är en ung man som flytt från ett koncentrationsläger. Med sig har han en resväska som tillhört en författare vid namn Weidel. Snart börjar han utge sig för att vara Weidel, och när han så småningom lär känna den riktige Weidels hustru börjar en kärlekshistoria som är lika vindlande och labyrintisk som staden Marseille
540799
Föremål:Himlabrand Föremål
Av: Backe Åstot, Moa
Språk: Svenska
Hylla: uHc/F
Medietyp: Föremål
Resurstyp: Fysiskt material
Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där, något som pockar och drar. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Men vad skulle alla andra säga om de visste? Går renskötarlivet att kombinera med det liv Ánte vill ha? Och Erik, vad känner han?
539995
Föremål:Löpa varg Föremål
Av: Ekman, Kerstin
Språk: Svenska
Hylla: Hc/F
Medietyp: Föremål
Resurstyp: Fysiskt material

Språk