Bläckhjärta

När Meggie var väldigt liten försvann hennes mamma spårlöst. Nu bor Meggie med sin pappa Mo som arbetar med att reparera böcker. Men varför vill inte Meggies pappa läsa högt ur böckerna? Vad är det som kan rymma från böckernas värld? Och kan verkligen sagor bli verkliga?

Den sista frågan tycker jag Cornelia Funke besvarar själv med boken Bläckhjärta, som känns så verklig att det nästan är kusligt. Som så många berättelser börjar Bläckhjärta med en knackning på dörren - det är Mos gamle vän Sotfinger som varnar för skurken Capricorn. Mo och Meggie blir tvungna att gömma sig, de rester till Meggies faster Elanor som har ett fantastiskt bibliotek men som inte vill berätta mer än Mo gör.. Bläckhjärta bjuder på en fantastisk resa in i böckernas värld tillsammans med Meggie och Mo, som både är Silvertungor och kan läsa fram figurer ur böcker så att de blir levande

Men det är inte alltid trevliga figurer, och böckerna begär alltid något i gengäld. Hur försvann egentligen Meggies mamma, och varför vill inte Mo prata om det? Bläckhjärta bjuder på ett mindre garnnystan av frågor, men en efter en besvaras de och drar dig allt djupare in i bokens hjärta. Jag lovar att du vid det laget kommer vara så uppslukad att du vägrar att lägga ifrån dig boken.

Audience:

Tags:

Review by: Kerstin Ydrefors Wednesday, December 27, 2017