Biblio - en ny app för att lyssna på e-ljudböcker

Nu kan du ladda hem och lyssna på e-ljudböcker från Östersunds bibliotek via appen Biblio.

Med Biblio blir det enklare att lyssna på ljudböcker i mobilen.  Du kan lyssna på boken strömmande när du är uppkopplad mot internet eller ladda ner den till din enhet.

Du väljer om du vill söka e-ljudböcker i appen eller på bibliotekets webbsida ostersundsbibliotek.se. När du lånar en e-ljudbok på bibliotekets webbsida öppnas appen automatiskt när du ska lyssna.

Du når dina lån direkt i appen eller via Mina sidor på ostersundsbibliotek.se.

Gör så här för att använda appen

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet. Biblio kräver Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare.
    Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad
    Hämta Biblio i Google Play för Android

2. Öppna appen och välj "Östersunds bibliotek" i rullistan.

3. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer och din pin-kod.

När du hittar en bok du vill låna klickar du knappen Låna och sedan Play-knappen.

Spelaren kommer automatiskt ihåg var någonstans i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av.

Du kan göra max 2 e-ljudbokslån per vecka.

Det går inte att återlämna en e-ljudbok för att göra ett nytt lån.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss på biblioteket@ostersund.se

Skrivet av: Anna Ring den 27 februari 2018