Advokatjouren

Advokatjouren är en mottagning där advokater kostnadsfritt hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Du får råd om vart du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp.

Lagböcker

Advokatjouren är en mottagning där advokater kostnadsfritt hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Du får råd om vart du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp. Kanske bör du kontakta en advokat, eller så är det lämpligare att kontakta kommunen eller någon myndighet direkt. Advokaten på Advokatjouren ger dig vägledning.

I Östersund håller Advokatjouren till på huvudbiblioteket, på övre plan. Advokatjouren är öppen mellan kl 17-18 tre datum under våren och tre datum under hösten . Det är den första helgfria måndagen i månaden, februari-april och oktober-december.

Advokatjouren på Östersunds bibliotek

Du behöver vara på plats på biblioteket för att kunna träffa advokaten. Det går inte att beställa tid, och det går inte att kontakta Advokatjouren per telefon eller e-post.
Advokater från Heilborns advokatbyrå och F.Victors advokatbyrå i Östersund turas om att sitta på biblioteket. Biblioteket kan inte svara på vilken eller vilka advokater som kommer att närvara vid ett visst tillfälle.
Tiden per person är maximerad till 15 minuter.

Vad innebär Advokatjouren?

Du får tala med en advokat i 15 minuter. Advokaten kan inte på denna korta tid ge dig en fullständig rådgivning och kan inte heller upprätta handlingar eller vidta några andra direkta åtgärder. Du får dock alltid tips om hur du kan gå vidare. Ett besök på Advokatjouren är kostnadsfritt. Du kan vara anonym.

Advokatjouren i Östersund är ett samarbete mellan Östersunds bibliotek, Heilborns advokatbyrå och F.Victors advokatbyrå.

Mera information finns hos Advokatsamfundet.