Access all areas

Musikjournalisten Anders Tengner berättar om 80-talets stora band inom hårdrocken. Massor av inblickar bakom kulisserna och kul historier.

Under 1980-talet slog hårdrocken igenom i Sverige på allvar. En av de musikjournalister som verkligen var delaktig i detta var Anders Tengner. Han introducerade hårdrocken i tv och radio och jobbade 25 år på tidskriften Okej. På den här tiden kunde journalister emellanåt komma nära inpå bandmedlemmarna på turnéer, något som praktiskt taget är omöjligt idag.

I ”Access all areas” berättar Tengner om sina möten med hårdrocksgiganter som Kiss, Deep Purple, Metallica, Guns ’n’ Roses, Iron Maiden, Ozzy Osbourne och många fler.
Mängder av dråpliga historier och anekdoter. Roligast är nog alla berättelser om bandens spelningar ute i mindre svenska städer. The Runaways blev jagade av raggare. WASP orsakade moralpanik. Tengner fick stå till svars i Siewert Öholms tv-program Svar direkt.

Kul för alla nostalgiker från det glada 80-talet, eller för den som inte var med då men vill veta hur det var. Förordet är skrivet av Alice Cooper.

Audience:

Tags:

Review by: Thomas Drugg Thursday, November 30, 2017